Daugavpils novadā atrod 800 gramus metamfetamīna

© F64

Ilgstoši veicot operatīvus un izmeklēšanas pasākumus, policijas darbinieki Daugavpils novadā izņēmuši šogad otru lielāko narkotisko vielu daudzumu Latgalē - 800 gramus metamfetamīna

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, 9.novembrī Daugavpils novadā aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja kādu 1959.gadā dzimušu vīrieti.

Pie aizturētā vīrieša, kurš agrāk vairākkārt tiesāts par dažāda veida noziegumiem, atrasti un izņemti 800 grami metamfetamīna.

Kriminālprocesā, kurš klasificēts pēc Krimināllikuma 2531.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, policija turpina izmeklēšanu. Tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam.

Par šādu noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šī gada lielākais narkotiku daudzums tika izņemts janvāra beigās Daugavpils novadā, kad par narkotisko vielu neatļautu realizāciju personu grupā lielos apmēros tika aizturētas divas personas, pie kurām tika atrasti un izņemti divi kilogrami metamfetamīnu saturošās vielas, kuras vērtība melnajā tirgū pārsniedz 10 000 eiro. Aizdomās turētajiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Svarīgākais