Jelgavas novadā atklāta un likvidēta nelikumīga alkohola ražotne

© Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, VP Zemgales reģiona Kriminālpolicijas biroja darbinieki pagājušajā nedēļā Jelgavas novadā likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni, aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēja vienu personu.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kriminālprocesa ietvaros, sankcionētas kratīšanas laikā Jelgavas novadā no nelikumīgas alkohola ražotnes atsavināja 1060 litrus nelegālā alkohola t.sk.832 litri degvīna un 228 litri spirta, tika atsavinātas arī  285 kastes ar taru (tukšām 0,7 un 1 litra pudelēm ar etiķetēm), kurās bija paredzēts pildīt nelegālo alkoholu. Papildus tam policijas darbinieki atsavināja 55 000 cigaretes. Par nelegālo akcizēto preču glabāšanu un izplatīšanu tiks aizturēts vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Jāmin, ka šī gada oktobra mēnesī jau tika informēts, ka Jelgavā tika atsavinātas 343445 nelegālās cigaretes un 455 litri nelegālā alkohola, izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai šis nelegālais akcizēto preču klāsts nav saistīts ar šo ražotni.

 Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas  Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus policija pagaidām nesniedz. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai aizturētā persona nav saistīta citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais