Autovadītājus brīdina par sliktu redzamību uz ceļiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

VAS "Latvijas Valsts ceļi" brīdina autobraucējus, ka rudenī bieži ir iespējama migla un lietus un līdz ar to satiksme var notikt apgrūtinātas redzamības apstākļos. Neapgaismotos posmos ceļš kļūst sliktāk pārredzams un var savlaicīgi nepamanīt gājējus vai stāvošus transportlīdzekļus.

Speciālisti aicina autovadītājus izvēlēties rudens laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Tāpat jāpārlcinās par automašīnas tehnisko stāvokli, īpaši uzmanību pievēršot riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Atgādinām autovadītājiem, ka ir atlikušas vēl trīs nedēļas lai nomainītu esošās riepas pret ziemas riepām, kuras visiem automobiļiem ir obligātas ar 1.decembri.

Arī gājējiem un velosipēdu vadītājiem jārūpējas par satiksmes un savu drošību, diennakts tumšajā laikā posmos, kuri nav pietiekami un vienmērīgi apgaismoti, jālieto apģērbu vai vesti ar labi saskatāmiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Pieredze rāda, ka ar kādu gaismu atstarojošu elementu apģērbā vai pie somas piestiprinātu atstarotāju ir par maz - autovadītājs gājēju var nepamanīt.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.

 

Svarīgākais