FOTO: Policija atsavina vairākus tūkstošus nelegālo cigarešu

© Valsts policija

Aizturētas četras personas no kurām atsavinātas 105 900 nelegālās cigaretes.

Rīgas Latgales iecirkņa patruļpolicijas ekipāža vakar Krasta ielā pamanījusi automašīnu Audi A4. Tā ar aizdomīgu braukšanas manevru pievērsa policistu uzmanību, kad iegriezās kādā mazākā ielā. Policisti automašīnu apturēja un pārbaudīja.

Aizdomas apstiprinājās - automašīnā tika atrastas četras lielas tirgus somas, kurās atradās 1910 cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopā atsavinātas 38 200 cigaretes. Uz vietas aizturētas un iecirknī nogādātas trīs automašīnā esošās personas – 1980. un 1983. gadā dzimuši vīrieši un 1970.gadā dzimusi sieviete.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Savukārt Ķengaraga iecirknī bijām saņēmuši informāciju par nelegālo cigarešu tirdzniecību. Pārbaudot informāciju, veiktas divas kratīšanas Ķengaragā, aizdomās turamās personas dzīvesvietā.

Kratīšanu laikā atsavinātas 67 700 cigaretes ar Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas akcīzes markām, kā arī pieci litri nelegālā alkohola. Pret aizdomās turamo, 1969.gadā dzimušo vīrieti, ir uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju.