Vakar Smiltenē iereibuši vīrieši uzbrukuši policistiem

© F64

Valsts policija ziņo par vakar piedzīvotu, nepatīkamu incidentu Smiltenē.

10.novembrī, ap pusnakti, Smiltenē, Gaujas ielā policija apturēja automašīnu , kuru vadīja iereibis 1984.gadā dzimis vīrietis. Vadītāja izelpā tika konstatētas 2,05 promiles alkohola.


Pārkāpuma formēšanas laikā stipri iereibušie automašīnas pasažieri izraisīja konfliktu ar policijas darbiniekiem un nepakļāvās likumīgai prasībai atgriezties automašīnā, kamēr policija pilda dienesta pienākumus – formē administratīvā pārkāpuma protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.


Konflikta laikā policijas darbiniekam tika sabojāts formas tērps. Abi agresīvie 1970.gadā dzimušie vīrieši tika nogādāti policijas iecirknī atskurbšanai un apstākļu noskaidrošanai. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, automašīnas vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt par iereibušo pasažieru agresīvo rīcību un nepakļaušanos policijas likumīgām prasībām ir sākts kriminālprocess.


Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.