Daugavpilī pret bēgļu uzņemšanu protestē septiņi cilvēki

© SCANPIX

Šodien Daugavpilī pret bēgļu uzņemšanu Latvijā piketēja septiņi cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Sākotnēji bija plānots, ka protesta pasākumā piedalīsies līdz 70 cilvēkiem.

Protestētāji bija sagatavojuši plakātus "Nē Latvijas islamizācijai!", "Nē terorismam!", "Migrants nav brālis!", "Brīvību Latvijai!".

Protestētāji pauda nepatiku pret valdības īstenoto politiku bēgļu uzņemšanas jomā, atzina, ka nevēlas, lai pēc dažiem gadiem Latvijas skvēros gulšņātu melnādainie un migrantu bērni pie Brīvības pieminekļa tirgotu tā statujiņas.
Protesta akcijā valdībai tika izteikti dažādi pārmetumi, kas saistīti ne tikai ar bēgļu jautājumiem. Valdībai tika pārmesta Latvija banku iztirgošana ārzemniekiem, nodokļu maksātāju naudas izlietošana banku un "airBaltic" glābšanai, lielu valsts uzņēmumu privatizācija un pārdošana ārzemniekiem u.c.

Protestētāji uzskata, ka par visām nedienām pie atbildības jāsauc ne tikai pašreizējā premjerministre Laimdota Straujuma (V) bet visi iepriekšējie premjeri, sākot no Māra Gaiļa un Ivara Godmaņa.

Kā iepriekš informēja viens no protesta pasākuma rīkotājiem un tā vadītājs, vietējais sabiedriskais aktīvists Mareks Svenčs, pasākumā plānots uzklausīt Daugavpils iedzīvotāju viedokļus par bēgļu uzņemšanu Daugavpils pilsētas teritorijā.

Svenčs portālam "Gorod.lv" paudis, ka viņu līdzīgi kā daudzus citus Daugavpils un Latvijas iedzīvotājus sadusmojis fakts, ka Daugavpils domes deputāts Vladislavs Bojarūns (Latgales partija) uzrakstījis vēstuli Vācijas kanclerei Angelai Merkelei ar lūgumu atsūtīt uz Latviju 100 000 bēgļu.

"Kādas Bojarūnam tiesības uz šādu paziņojumu Daugavpils un Latvijas iedzīvotāju vārdā? Daugavpilī papilnam ir bezdarbnieku un pensionāru, kuriem nav, par ko maizi nopirkt, kur vēl likt šos bēgļus," paudis sašutumu Svenčs.

Svarīgākais