Spriedīs, vai esam atvērti starpkultūru komunikācijai

© Scanpix

Mūsdienu Latvijas sabiedrībā aizvien aktuālāks kļūst jautājums par dažādu kultūru pārstāvju spēju sadzīvot ikdienā.

Eiropas Savienības vecās dalībvalstis dažkārt Latvijas iedzīvotājiem pārmet neiecietību pret cittautiešiem. Vai patiesi esam tik neiecietīgi pret atšķirīgo? Vai citu kultūru cilvēkos saskatām tikai draudus, nevis iespējas? Vai esam atvērti komunikācijai ar citu kultūru pārstāvjiem? Vai esam gatavi dot iespēju viņiem iekļauties Latvijas vidē un darba tirgū un ko sagaidām no viņiem pašiem?

Lai meklētu atbildes uz šiem jautājumiem, biznesa augstskola Turība sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju šodien pulksten 13 augstskolas telpās rīko diskusiju Vai Latvijas sabiedrība ir atvērta starpkultūru komunikācijai?

Diskusijas pirmajā daļā ar ziņojumiem uzstāsies kultūras socioloģe Dagmāra BeitnereLe Galla, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone, Latvijas Zinātnes padomes eksperts Gregs Saimons u. c.

Otrajā diskusijas daļā pie apaļā galda sēdīsies dažādu kultūru un reliģiju pārstāvji, kuri dzīvo Latvijā, lai kopīgiem spēkiem rastu atbildi uz galveno diskusijas jautājumu – vai Latvijas sabiedrība ir atvērta starpkultūru komunikācijai? Pie diskusijas galda sēdīsies un savā pieredzē dalīsies ārsts gastroenterologs, 12. Saeimas deputāts Hosams Abu Meri, Latvijas Čečenu kopienas līderis, uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretārs Ahmeds Roberts Klimovičs, Starptautiskās Romu apvienības prezidents Normunds Rudevičs, žurnāliste Aleksandra Novaka, Ebreju draudžu un kopienas pārstāvis, LU profesors Ābrams Kļeckins, kā arī profesors, LU Latvijas Vēstures institūta direktors Guntis Zemītis.



Svarīgākais