Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Līdz martam sagatavos tiesību aktu par seju aizsegšanas aizliegumu Latvijā

© Scanpix

Sadarbojoties vairākām ministrijām, līdz nākamā gada martam būs jāizstrādā tiesību akts saistībā ar seju aizsedzošu apģērbu Latvijā.

Otrdien valdībā tiks skatīts Tieslietu ministrijas sagatavotais ziņojums par iespēju ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu. Šis ziņojums tiks skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā, tāpēc patlaban tas nav pieejams publiski.

Tomēr no rīkojuma projekta izriet, ka Tieslietu ministrijai kopā ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju būs jāveic vispusīgs izvērtējums par aizlieguma sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu ieviešanas nepieciešamību.

Savukārt tieslietu ministram šī izvērtējuma rezultātā būs jāizstrādā tiesību akta projekts, kas līdz 1.martam jāiesniedz Ministru kabinetā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ar rezolūciju bija uzdevusi Iekšlietu ministrijai izvērtēt šāda aizlieguma ieviešanu vai neieviešanu no iekšējās drošības aspektiem. Ārlietu ministrijai bija jāizvērtē šāda aizlieguma ieviešanas atbilstība vispārpieņemtām cilvēktiesību normām un kontekstā ar Eiropas Padomes Cilvēktiesību tiesas praksi. Savukārt Tieslietu ministrijai bija šī informācija jāapkopo un jāiesniedz izskatīšanai valdībā.

Kā ziņots, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā ziņu aģentūrai AP vasarā paudis atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanai.

Intervijā Vējonis sacīja, ka lēmums par musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu ir parlamenta kompetencē, taču viņš atbalstot parandžu aizliegšanu.