Policija izplata ļoti būtisku brīdinājumu visiem “jokdariem”

© F64

29.oktobrī neilgi pēc pusnakts uz glābšanas dienesta tālruni saņemts zvans no nezināma vīrieša, kurš informēja par to, ka kādā Preiļu novada skolā ir atstāta granāta. Saņemot minēto informāciju mēs nekavējoties uzsākām informācijas pārbaudes pasākumus, kā arī ļaundara meklēšanu.

Jau pēc dažām stundām, pateicoties operatīvam un saliedētam darbam, mums izdevās noskaidrot un aizturēt iespējamo zvanītāju – 1992.gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, kurš, būdams alkohola reibumā, nevarēja precīzi izskaidrot savu huligānisko darbību iemeslus.

Uzsāktajā kriminālprocesā vīrietis atzīts par aizdomās turamo. Par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā — soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu (Krimināllikuma 231.1 pants).

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.