Rīgā parakstīs deklarāciju par PSRS okupācijas nodarīto zaudējumu aprēķināšanu

© f64

Rīt Baltijas valstu tieslietu ministri tiksies un kopīgi parakstīs deklarāciju par PSRS okupācijas nodarīto zaudējumu aprēķināšanas un atgūšanas nepieciešamību.

Pirms dokumenta parakstīšanas notiks konference, kuras laikā tiks skaidrota dokumenta aktualitāte, tāpat komisijas, kas aprēķina PSRS okupācijas zaudējumus, priekšsēdētājs Jānis Tomels skaidros par aprēķināšanas gaitu un sistēmu.

Konferenci organizē Ministru kabineta izveidotā komisija PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai sadarbībā ar Tieslietu ministriju.

Latvijā

Biedrība "Latvijas Senioru kopienu apvienība" (LSKA) pievienojas Latvijas Pensionāru federācijas aicinājumam atbalstīt Labklājības ministrijas piedāvāto variantu indeksēt visas pensijas pilnā apmērā. LSKA norāda, ja indeksēta tiek tikai daļa pensijas, bet pārējā nav pasargāta no inflācijas ietekmes, cieš cilvēka pirktspēja un līdz ar to pazeminās arī viņa dzīves kvalitāte.

Svarīgākais