Sabiedrība apzināti tiekot maldināta un kūdīta pret skolotājiem

© Publicitātes foto

Kā zināms, tad šobrīd notiek aktīvas diskusijas par skolotāju algu palielināšanu. Publiski pieejamā informācija gan liecina, ka daži pedagogi saņem visai lielu atalgojumu, un tas licis kādai skolotājai sociālajā tīklā facebook uzrakstīt patieso situāciju ar skolotāju algām.

“Kāpēc apzināti "jākurina" sabiedrība pret skolotājiem, apzināti pasniedzot ziņās tendenciozu informāciju?” savu stāstu, ar retorisku jautājumu iesāk skolotāja.

“Kad kaimiņu Juris izdzird, ka daži pedagogi saņem vairāk kā 2000+ eiro, viņš skrien pie manis lienēt naudu. Un es nevaru Juri pārliecināt, ka "skolotāja" (tas, kurš klasē māca bērnus) un "pedagoga" (šajā gadījumā skolas direktora) algas nav vienlīdzīgas! Tāpat ar 100 stundu darba nedēļu - to var tikai tie "pedagogi", kuriem nav kontaktstundas klasē. Pazīstu sporta organizatoru, kurš lieliski savieno darbu 3 skolās (0,5 likmes katrā) un lieliski ar uzdevumu tiek galā. Bet uz papīra tās ir 60 stundas,” apskaidro izglītības sistēmas darbiniece, kura arī uzsver, būtu vēlams, lai Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvji plašāk izskaidrotu sabiedrībai šo situāciju. “Cien. LIZDA pārstāvji, ja kāds lasa komentārus - lūdzu, apturiet dezinformācijas lavīnu un paskaidrojiet no TV ekrāniem, ka IZM izplatītā informācija ir ne vienmēr korekta. Citāts no padomju laikiem: "Мы говорим «Ленин» -подразумеваем «партия». ... Думаем одно, говорим другое, подразумеваем третье, делаем четвёртое*... “ sarkastiski nobeidz raksta autore.


* Mēs runājam “Ļeņins” - pieņemam “partija”, domājam vienu, runājam citu, pieņemam trešo, bet darām ceturto.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.