Liepājas kanālā konstatē naftas plankumu [papildināts]

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka Liepājā, tirdzniecības kanālā, ir redzams naftas produktiem līdzīgs plankums.

VUGD organizē naftas produktu piesārņojuma ierobežošanu, savukārt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kuģis "Gunta" veic naftas produktu savākšanu, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Kanālā konstatēta neliela naftas produktu noplūde no piestātnes, kurā vakar notika Klaipēdas kuģa "Omega" uzpilde. Noskaidrots, ka neliela daļa degvielas nonākusi uz piestātnes virsmas, kas šonakt sajaukusies ar nokrišņiem un ieplūdusi kanālā.

Pēc VVD Liepājas Reģionālās vides pārvaldes (Liepājas RVP) speciālistu aplēsēm, tirdzniecības kanālā nonākuši aptuveni 0,5 litri naftas produktu. Kaitējums videi nav nodarīts, taču inspektori izmeklēs kuģa "Omega" uzpildes procesu, lai pārliecinātos par vides prasību iespējamu neievērošanu, rīkojoties ar naftas produktiem.

Tāpat notiks pārrunas ar "Latvijas naftu", kas nodrošināja kuģa uzpildes pakalpojumu. Patlaban uzņēmuma pārstāvji informējuši Liepājas RVP, ka vakar kuģa uzpildes brīdī noticis neliels degvielas caurules bojājums un neliela daļa naftas produktu nonākusi vidē. Šo noplūdi "Latvijas nafta" operatīvi novērsusi un piesārņoto vietu sakopusi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais