Jauni, šausminoši fakti mirušā Ventspils puisēna lietā

© F64

Iespējams, ka pret Ventspilī smagi cietušo mazuli jau iepriekš notikusi vardarbība, turklāt par to zinājusi bērna ģimenes ārste, ziņo LTV raidījums “Panorāma”.

Raidījuma rīcībā nonākusi informācija, ka dienu pirms traģēdijas pie bērna izsaukta ģimenes ārste, kura redzējusi zilumus uz zēna ķermenīša. Šo faktu konstatējusi arī laboratorijas māsa, tomēr abas sievietes nav varējušas atrast laiku, lai par novēroto noziņotu policijai. Ārste neizdarīto skaidro ar laika trūkumu.


“ Tā ir nelabvēlīga apstākļu sakritība. Es uz to brīdi nevarēju pazvanīt. Tai konkrētā brīdī. Kad grasījos zvanīt, tad jau tā mamma man zvanīja, ka bērns ir slimnīcā,” “Panorāmas” žurnālistiem telefona sarunā bilst mediķe, kura arī uzņemas daļu vainas par notikušo.

Jau ziņots 27.oktobrī ap plkst.11 policija saņēmusi informāciju, ka slimnīcā smagā stāvoklī nogādāts gadu vecs bērns. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem nav izdevies glābt gadu un trīs mēnešus vecā bērna dzīvību, kuru ar smagiem miesas bojājumiem no Ventspils nogādāja Rīgā.

Ventspilī datortomogrāfa izmeklējumi atklāja bērnam izteiktu smadzeņu tūsku, tāpēc ārsti pieņēma lēmumu puisīti pārvest uz Rīgu. "Tobrīd viņa dzīvības glābšana bija svarīgāka par zilumu izcelsmi. Taču īpašas analīzes apliecināja, ka organisms ar šiem asinsizplūduniem un sasitumiem cīnās regulāri, tāpēc ārsti ziņoja policijai par vardarbību.

Svarīgākais