VIEDOKLIS: Garkalnes traģēdijas vaininiekam nepienākas cietumsods

© Valsts policija

Lielu popularitāti sociālā tīkla facebook lietotāju vidū guvis kāda latvieša viedoklis par to, kāds sods piemērojams Garkalnes traģēdijas izraisītājam.

“Garkalnes traģēdiju izraisījušam autovadītājam, kurā ir daudz cietušo, bet nav bojāgājušo draud 10 gadi cietumā. Maxima traģēdijā, kurā ir 182 cietušie un 54 bojāgājušie neviens nav apcietināts, bet, ja arī būs, tad maksimālais sods 5 gadi,” salīdzina facebook lietotājs, kurš arī īpaši uzsver – nelaimīgais poļu autovadītājs savu vainu atzinis uzreiz.

“Turklāt autovadītājam, kurš neizvairās no izmeklēšanas, nožēlo notikušo, nav bijis dzēris un pieļāvis citus pārkāpumus tiesa piemēroja apcietinājumu. Maxima traģēdijā nav neviena apcietinātā ne no Saeimas parlamentārās komisijas nosauktajiem atbildīgajiem, ne no konkrēti aizdomās turamajiem. Tāda mums ir tiesu sistēma, kura tagad papildus negribētai nelaimei rada nelaimi autovadītāja ģimenei, kur palicis mājās slims un kopjams bērns,” piezīmē viedokļa autors, kurš tomēr uzsver, ka par poļu šofera slimā bērna eksistenci tomēr nav simtprocentīgi pārliecināts, jo neesot redzējis nekādus, šo faktu apstiprinošus, dokumentus.

Ar šo viedokli jau dalījušies vairāk nekā 2300 facebook lietotāju.

Svarīgākais