Sieviete nolēmusi gandrīz 10 dienas piketēt pie Saeimas

© F64

Privātpersona Laila Rudzīte, kura iepriekš vienatnē piketēja pie valdības ēkas, pārmetot valstij pabalstu neizmaksāšanu, arī novembrī iecerējusi turpināt piketus, jo esot spiesta aizbraukt no Latvijas tādēļ, ka viņai "tiek atņemti iztikas līdzekļi".

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, Rudzīte katru dienu, no šodienas līdz 12.novembrim, no plkst.12 līdz 14 Rīgas domē pieteikusi piketu pie Saeimas. Kā mērķis norādīts "pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka esmu spiesta doties prom no Latvijas lūgt patvērumu, jo man tiek atņemti iztikas līdzekļi".

Ar tādu pašu mērķi Rudzīte pieteikusi arī piketus 14.novembrī un 15.novembrī no plkst.12 līdz 14, mainot norises vietu - Ēvalda Valtera ielā pie 6.autobusa pieturas.

Kā ziņots, Rudzīte 3.augustā piketēja pie Ministru kabineta ēkas, cerot panākt, ka viņai atkal tiek izmaksāti sociālie pabalsti, novēroja aģentūra LETA.

Pie valdības ēkas sieviete piketēja arī septembrī ar mērķi "panākt, lai iestāžu darbinieki, kuru pienākums ir palīdzēt atrast man darbu, to arī dara".

Svarīgākais