ĀM: Nav ziņu, ka starp aviokatastrofā Ēģiptē cietušajiem būtu Latvijas pilsoņi

© SCANPIX

Nav ziņu, ka šodien Ēģiptē notikušās aviokatastrofas laikā cietušo vidū būtu Latvijas valstspiederīgie, aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Raimonds Jansons.

Viņš skaidroja, ka ĀM Konsulārais departaments bija sazinājies ar Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersonām.

"Konsulārā departamenta rīcībā nav informācijas, ka starp aviokatastrofā cietušajiem būtu Latvijas pilsoņi," sacīja Jansons.

Kā ziņots, Ēģipte paziņojusi, ka starp 224 cilvēkiem, kas atradās Krievijas lidmašīnā, kura sestdien nogāzās Sīnāja pussalā, izdzīvojušo nav. Ar armijas atbalstu sākta bojāgājušo mirstīgo atlieku evakuācija no katastrofas vietas. Līķi tiks transportēti uz Kairu, vēsta amatpersonas.

Lidsabiedrībai "Kogalimavia" piederošai laineris “Airbus A-321”, kurā atradās 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, no radaru ekrāniem pazuda īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas.

Saskaņā ar Ēģiptes amatpersonu sniegtajām ziņām visi pasažieri lidmašīnā esot bijuši krievu tūristi.

Civilās aviācijas ministrija ziņo, ka lidmašīna brīdī, kad pazuda no radaru ekrāniem, atradusies 9500 metru augstumā. Ēģiptes glābšanas dienesti lidmašīnas atlūzas atraduši uz dienvidiem no Arīšas Hasenas apkārtnē.

Tikmēr Ēģiptes drošības dienesti ziņo, ka pagaidām nekas neliecina, ka lidmašīna varētu būt notriekta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.