Lūdz atsaukties lieciniekus negadījumam Garkalnē

© Edijs Pālens, facebook

Valsts policija (VP) aicina atsaukties lieciniekus pirmdien Garkalnes novadā notikušajam negadījumam, kurā Polijas kravas auto šoferis ietriecās vairākos riteņbraucējos, aģentūru LETA informēja VP.

Ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus policija lūdz zvanīt uz tālruņa numuru 67219782, 67086942, 26653628 vai 110.

Jau ziņots, ka precīzus Garkalnes negadījuma iemeslus VP noskaidros izmeklēšanā, jo pilnīgai notikumu gaitas rekonstruēšanai būs nepieciešami ekspertu slēdzieni.

Jau ziņots, ka pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai.

Kopumā negadījumā dažāda rakstura traumas guva 11 bērni, kā arī "Opel Vectra" vadītājs. Vissmagākās traumas guva 12 gadus vecs zēns, kurš brauca aiz "Opel Vectra".

Viena no sākotnējām izmeklēšanas versijām liecina, ka negadījums galvenokārt noticis divu faktoru dēļ - nav ievērota droša distance un nav ievērots atļautais braukšanas ātrums. Abi šie faktori kravas auto vadītājam nav ļāvuši laicīgi reaģēt, kad pirms viņa braucošā kravas automašīna pārkārtojusies un aiz tās pamanīti priekšā braucošie velosipēdisti un tos pavadošais transportlīdzeklis, norāda VP.

Patlaban ir zināms, ka 1966.gadā dzimušais kravas automašīnas vadītājs ir ievērojis atpūtas un darba grafikus, un šajā jomā pārkāpumi konstatēti nav. Zināms arī tas, ka vadītājs nav bijis alkoholisko dzērienu ietekmē.

Tiesa kravas automašīnas šoferi no Polijas nolēma apcietināt. Tiesas lēmumu vēl ir iespējams pārsūdzēt.

 

Svarīgākais