Trešajā ceturksnī audzis IKP

© F64

Šogad 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem audzis par 2,5%. Arī pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem IKP ir palielinājies par 2,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums.

IKP pieaugumu sekmēja kāpums ražošanas nozarēs par 3% un pakalpojumu nozarēs, izņemot tirdzniecību, par 2%. Tirdzniecībā radītā pievienotā vērtība palielinājusies par 3%.

Šā gada 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2.ceturksni, IKP apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem palielinājies par 0,4%.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apjomu un izmaiņām 3.ceturksnī tiks publicēts 30.novembrī.

Kā ziņots, 2.ceturksnī salīdzinājumā ar 2014.gada 2.ceturksni IKP pieauga par 2,7% gan pēc sezonāli izlīdzinātajiem, gan sezonāli neizlīdzinātajiem datiem. Savukārt 2.ceturksnī, salīdzinot ar 1.ceturksni, IKP salīdzināmajās cenās pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem palielinājās par 1,2%.

Latvijas IKP pirmajā pusgadā faktiskajās cenās bija 11,7 miljardi eiro.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais