Tēvam, kurš sūdzējies par policistu necilvēcību, pārmet liekulību

© facebook

Pirms dažām dienām tika ziņots par kādu tēvu, kura stāsts par šķietamu Latvijas policistu necilvēcību, iekaroja lielu popularitāti sociālajos tīklos. Šis gadījums izsaucis pretrunīgas jūtas sabiedrībā un sociālo tīklu lietotāji uzsākuši diskusiju vai tēva sašutums ir pamatots.

Kāds tēvs sūdzējies, ka steidzoties nogādāt savu dēlu slimnīcā pārsniedzis atļauto ātrumu, ticis apturēts un saņēmis sodu. Tēvs sarkastiski uzslavējis policistu par paveikto darbu un licis noprast, ka uzskata  - policistam vajadzējis viņu palaist brīvībā ar brīdinājumu.

Šis jautājums īpaši aktualizējies, jo kamēr daļa sabiedrības simpatizē tēvam, tikmēr citi šausmās norāda, ka nesaprot, kā pelnīts sods par apzinātu likuma pārkāpšanu var šķist netaisnīgs.

Īpašu popularitāti izpelnījies kāda facebook lietotāja analīze par tēva publicēto sūdzību tekstu, kurā viņš izceļ „cietušā” tēva klajo sarkasmu un akcentē citus informācijas fragmentus, kas vienkārši var norādīt uz to, ka konkrētais vīrietis vienkārši neapzinās kādas briesmas apkārtējiem rada ātruma pārsniegšana un kādēļ tiek pieņemti likumi.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais