Konfiscētie terjeri arī Mārupes patversmē turēti šausmīgos apstākļos

© ekrānšāviņš/Bez Tabu

Pagājušo nedēļu medijus pāršalca ziņa, par to, ka konfiscēti vairāk nekā 40 Jorkšīras terjeri, kuri ievietoti patversmē „Mežvairogi”. Kamēr vēlmi adoptēt suņus izrādīja ārkārtīgi daudz cilvēku un patversmes vadība sašuta par cilvēku prioritātēm adoptēt luksus suņus, tikmēr raidījums „Bez Tabu” ziņo – suņi patversmē tikuši turēti šausmīgos apstākļos.

Uzreiz pēc tam, kad ziņa par konfiscētajiem suņukiem nonāca mediju vidē daudzi ļaudis vēlējās gan sunīšus adoptēt, gan palīdzēt patversmei dzīvniekus apkopt. Patversme gan šos piedāvājumus norādīja, uzsverot, ka suņi tiks pārdoti izsolē. Kādi Jorkšīras terjeru mīļotāji gan tikuši pie iespējas aplūkot patversmē ievietotos suņus uzreiz pēc to konfiskācijas.

„Pēc ilgām sarunām mūs pielaida pie suņiem. Tikām ievesti vecā koka šķūnī, kur aprūsējušos būros pa trim, četriem, tika turēti konfiscētie sunīši,” skaidro aculieciniece. „Tagad zināms, ka no 41 suņa 1 miris un 5 ir iemidzināti un vēlos uzsvērt – jā, viņi bija nolaisti, bet ne uz miršanas robežas, cilvēki gribēja braukt palīdzēt, palīdzību noraidīja, laikam bija vieglāk viņus iemidzināt,” ar asarām acīs teic kāda Jorkšīras terjeru mīļotāja.

To, ka suņi dzīvojuši sliktos apstākļos arī pirms tam apliecinājusi arī kinoloģe, kura tomēr norādījusi  - par spīti netīrībai, dzīvniekiem bijusi telpa, kur izskraidīties un tie bijuši labi baroti.

Patversmē „Mežvairogi” šobrīd uzturas tikai pieci suņi un nu tiem iekārtoti labāki apstākļi. Netiek noliegts, ka sākumā suņi patversmē mitinājušies nepiemērotos apstākļos, jo tā bija krīzes situācija, tomēr patversmes pārstāve kategoriski noliedz jebkādas spekulācijas par to, ka viņi būtu guvuši kādu labumu no iemidzinātajiem jorkiem.

„Veselu suni neviens neiemidzinās un visas spekulācijas par tēmu, ka mēs kaut ko esam pārdevuši ir pilnīgi bezjēdzīgas, jo katrs sunīts ir čipēts,” uzsver pārstāve. Tāpat tiek norādīts, ka lēmumu par suņu iemidzināšanu pieņēmis veterinārārsts.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais