Latvija ar Krievijas pārstāvi apspriedīs, kā apkarot nelegālo migrāciju

© F64

No šodienas līdz 30.oktobrim Krievijā notiks apvienotās Latvijas-Krievijas darba grupas par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju desmitā sanāksme, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Latvijas delegāciju vadīs Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars. Delegācijas sastāvā ir iekļautas Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonas.

Savukārt no Krievijas Federācijas puses darba grupas vadītāja būs Krievijas Federālā migrācijas dienesta vadītāja vietniece Jekaterina Jegorova, un tās sastāvā sēdē piedalīsies Krievijas Federālā migrācijas dienesta un Krievijas Federālā drošības dienesta amatpersonas.

Tikšanās laikā Latvijas un Krievijas pārstāvji izskatīs jautājumus, kas saistīti ar cīņu pret nelegālo migrāciju, tostarp puses apmainīsies ar informāciju par situāciju nelegālās migrācijas apkarošanā un par veiktajiem pasākumiem cīņā pret nelegālo migrāciju 2015.gadā, apmainīsies ar viedokļiem par jautājumiem, kas saistīti ar paātrinātās readmisijas procedūras piemērošanu, kā arī diskutēs par citiem sadarbības jautājumiem.

Vizītes noslēgumā tiks parakstīts tikšanās protokols.

Apvienotā Latvijas-Krievijas darba grupa par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju tika izveidota 2006.gadā, un tās mērķis ir uzlabot Latvijas un Krievijas darbības koordināciju nelegālās migrācijas apkarošanas jomā, kā arī stiprināt valstu kompetento institūciju sadarbību.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) 14.oktobrī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja, ka, ņemot vērā politisko situāciju, kas Latvijai izveidojusies ar Krieviju, robežsargiem ir pasliktinājusies praktiskā sadarbība ar šīs kaimiņvalsts kolēģiem nelegālo robežšķērsotāju apkarošanā.

"Neskatoties uz to, ka mēs konstatējam pēdas un norādām Krievijas robežsargiem, ka, rau, kur ir personas, kas šķērsojušas abu valstu robežu, viņi atsakās to apstiprināt un pieņemt (šīs personas) atpakaļ," norādīja ministrs.

Svarīgākais