Izrādās, vairāki sabiedrība zināmi deputāti atkarīgi no azartspēlēm

© KiviTV

Latvijas Universitātes studentu televīzija "Kivi TV" veidojot sižetu par azartspēlēm noskaidrojusi, ka vairāki politiķi un pašreizējie deputāti ir atkarīgi no azartspēlēm.

Interesanti, ka anonīmi šo spēļu zāļu apmeklētāji atzīst, ka spēļu zālēs var sastapt arī Latvijā zināmus politiķus un šī brīža deputātus. Ņemot vērā, ka šīs personas bieži vien ir labi pazīstamas sabiedrībā, šie cilvēki nevēlas, lai kāds uzzina par viņu atkarību.

Rīgas dome veikusi vairākas aptaujas, kurās noskaidrots, ka pilsētās iedzīvotāji ir pret jaunu azartspēļu zāļu atvēršanu, turklāt ir pilnīgi skaidrs, ka šis izklaides veids nekādu intelektuālu materiālu vai sociālu labumu nenes. 

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne norāda, ka azartspēles Latvijas iekšzemes kopproduktā sastāda aptuveni vienu procentu. Kopumā šobrīd mūsu valstī ir ap 8500 azartspēļu automātu un 320 spēļu zāles. Rīgā vien iespējams atrast teju pusi no kopējā spēļu automātu un azartspēļu zāļu skaita.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.