Novirzīs 494 590 eiro ieslodzījuma vietu drošībai

© F64

Tieslietu ministrija (TM) šogad ietaupītos līdzekļus no jaunā Liepājas cietuma projektēšanas izmaksām 494 590 eiro apmērā plāno novirzīt ieslodzījuma vietu drošības stiprināšanai.

Valdībā šodien tika atbalstīts rīkojuma projekts, kas pagarina termiņu jaunās cietumu sistēmas ieviešanai nepieciešamo grozījumu izstrādei Latvijas Sodu izpildes kodeksā un Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā.

Projekts paredz uzdevuma izpildes termiņa pagarinājumu līdz 2016.gada 1.decembrim. Tas nodrošinās kvalitatīvu normatīvo aktu grozījumu izstrādi, kā arī pietiekamu laiku grozījumu pieņemšanai līdz jaunā cietuma atvēršanai Liepājā. Līdz tam nebūtu lietderīgi izstrādāt nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, jo jaunā cietuma plānojums vistiešāk ietekmēs arī grozījumu nianses.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja TM preses pārstāve Ksenija Vītola, atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp Igaunijas Nekustamo īpašumu aģentūru, kas nodrošina jaunā cietuma būvprojekta izstrādi, un būvprojekta izstrādātāju SIA "REM PRO", paredzams, ka šogad radīsies projektēšanas tiešajām izmaksām paredzēto līdzekļu ietaupījums, jo projektēšanas darbu līgumcena ir zemāka par sākotnēji plānoto.

Līdzekļu ietaupījumu 494 590 eiro apmērā TM novirzīs drošības stiprināšanai ieslodzījuma vietās, lai nodrošinātu personu mantu un sūtījumu efektīvu pārbaudi un novērstu aizliegto priekšmetu nokļūšanu pie ieslodzītajiem, tādējādi uzlabojot drošību ieslodzījuma vietās.

Kā ziņots, Liepājā, Alsungas ielā, līdz 2019.gadam plānots uzbūvēt pirmo jauno un moderno cietumu Latvijā. Cietuma būvprojektu izstrādā "REM PRO". Projektēšanas darbus plānots pabeigt 2016.gada pavasarī.