Rīgas Riteņbraukšanas skola nejūtas vainīga par notikušo negadījumu Garkalnē

© F64

Rīgas Riteņbraukšanas skola nejūtas vainīga par vakar notikušo ceļu satiksmes negadījumu Garkalnē, kur kravas auto ietriecies vieglajā auto, kas savukārt iebrauca riteņbraucēju grupā, kas devusies treniņizbraukumā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis.

Viņaprāt, skola bija izdarījusi visu, lai nodrošinātu drošus treniņa apstākļus. "No mūsu puses bija izdarīts viss, visi dokumenti tika sakārtoti," sacīja Griķītis, piebilstot, ka notikušajā nedrīkst pārmest arī trenerim.

Griķītis uzsvēra, ka notikušais ir izņēmuma gadījums, kas viņa praksē noticis pirmo reizi un noticis apstākļu sakritības dēļ.

Ar negadījumā cietušajiem bērniem un viņu vecākiem strādās psihologi, norādīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas pārstāvis.

Pēc negadījuma skolēnu vecāki nav cēluši pretenzijas pret izglītības iestādi, atzina Griķītis. Skolas audzēkņu vecāki "skolā ir ne pirmo gadu un izprot riteņbraukšanas sporta specifiku", pauda Griķītis. "Vecāki redz, ka no mūsu puses nav pārkāpumu, un skola sadarbojas ar vecākiem, lai tiktu galā ar radušos situāciju," sacīja skolas pārstāvis.

Skolā plānots rīkot sapulci, lai pārrunātu notikušo ceļu satiksmes negadījumu. Kā sacīja Griķītis, pagaidām gan neesot zināms, kad tā notiks, jo "patlaban ir svarīgāki jautājumi, kas jārisina".

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

 

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais