Zemgales reģionā šogad aizturēti jau 92 kukuļdevēji

© Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, šogad zemgales reģiona policisti aizturējuši jau 92 kukuļdevējus. Divos pēdējos gadījumus divi autovadītāji, lai netiktu saukti pie atbildības likuma kārtībā sakarā ar transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām mēģinājuši katrs piekukuļot policistus dodot 1000 eiro. Autovadītāji tika aizturēti un pret abiem autovadītājiem uzsākti kriminālprocesi.

Strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki, 23.oktobrī Jēkabpilī apturēja  transportlīdzekli “Opel Vetra Caravan”, kuru vadīja  1974.gadā dzimis vīrietis. Autovadītājam tika konstatēts  2,89 promiļu reibums, papildus vēl viņam nav bijušas  vadīšanas tiesības. Savukārt autovadītājs mēģinājis  piekukuļot policistus piedāvājot 1000 eiro, pēc arī tika aizturēts. Otrs kukuļdošanas mēģinājums bijis Jaunjelgavas novadā Sērenes pagastā. 1986.gadā dzimušais vadījis transportlīdzekli “Mitsubishi space star” būdams 2,4 promiļu reibumā un bez vadīšanas tiesībām. Lai netiktu saukts pie atbildības likuma kārtībā, arī šis autovadītājs piedāvājis kukuli 1000 eiro apmērā, pēc kā tika aizturēts un uzsākts kriminālprocess.

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.