No slimnīcas izrakstīs vēl vienu no Garkalnes avārijā cietušajiem

© F64

Vēl viens no vakar Garkalnē cietušajiem bērniem šodien varētu doties mājās no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Daiga Rauba, vēl divi cietušie bērni turpina ārstēšanos slimnīcā.

Viena cietušā stāvoklis tiek raksturots kā stabils, savukārt smagāk cietušā bērna stāvoklis - kā smags, taču stabils. Vakar viņam tika veikta operācija, un tai sekos ilgstoša ārstēšanās.

Respektējot vecāku vēlēšanos un pārdzīvojumu, Bērnu slimnīca sīkāk bērna stāvokli nekomentēs, norādīja Rauba.

Jau ziņots, ka pirmdien Garkalnē cietušā jaunā riteņbraucēja veselības stāvoklis joprojām ir smags un viņš atrodas reanimācijā, bet jaunieša dzīvībai briesmas nedraud, šorīt LTV pastāstīja Bērnu slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs.

Zēnam ir bijusi ilgstoša operācija, un pašlaik viņš atgūstas reanimācijā. Zēnam vēl ir vajadzīgs atbalsts, bet viņš mostas, jaunieša veselības stāvokli raksturoja Grīnbergs.

Tikmēr sociālajos tīklos ir izteikts aicinājums palīdzēt un nodot asinis ar īpašu atzīmi, ka tās domātas Dmitrijam Ivanovam.

Vēl divi jaunie sportisti pašlaik turpina ārstēšanos bērnu slimnīcas nodaļās, bet vēl divi ir atlaisti mājās, pastāstīja Grīnbergs.

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - 11 bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.