Poļu šoferis atklāti izstāsta par traģēdiju pie Garkalnes

© Edijs Pālens, facebook

Vakar Latviju pāršalca ziņa par traģisku avāriju, kas notikusi uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes. Avāriju izraisīja smagās mašīnas šoferis no Polijas, kurš žurnālistiem atklājis savu redzējumu par notikušo.

„Nevaru pateikt, kas notika. Braucu aiz smagās mašīnas, tā sāka apdzīt. Paskatījos spoguļos – tur brauca vieglā. Es nevarēju pārkārtoties, nevaru pateikt, kā tas notika,” šādu viedokli par traģisko avāriju raidījuma „Degpunktā” žurnālistiem atklājis smagās automašīnas šoferis. Šobrīd vīrietis ir aizturēts un atrodas izolatorā, kā arī par notikušo sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcā. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

<iframe width="640" height="392" class="tv3play" src="http://tvplay.skaties.lv/embed?id=669107" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais