Rosina veikt psihiskās veselības stāvokļa pārbaudi gāzes pistoles nēsātājiem

© F64

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē tiek apsvērta iespēja vērsties augstākstāvošajās instancēs ar priekšlikumu ieviest psihiskās veselības stāvokļa pārbaudi personām, kuras iegādājas gāzes pistoles, aģentūrai LETA pastāstīja VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

"Patlaban vienīgā prasība gāzes pistoles iegādei ir 18 gadu vecuma sasniegšana. Taču, pielietojot gāzes pistoles no tuva attāluma, personām, pret kurām tiek vērsts ierocis, var tikt nodarīti arī nopietni miesas bojājumi," norādīja Laizāne.

Jau vēstīts, ka svētdien, 25.oktobrī, Daugavpilī, pie kāda lielveikala Cietokšņa ielā, 1977.gadā dzimis vīrietis, piedraudot ar gāzes pistoli, mēģinājis nolaupīt automašīnu "Mercedes Benz", kā arī sarīkojis apšaudi.

Transportlīdzekli likumpārkāpējs mēģinājis nolaupīt kādam 1952.gadā dzimušam kungam. Taču cietušais nav nobijies no uzbrucēja un atteicies atdot viņam savu automašīnu. Pēc neveiksmīgā laupīšanas mēģinājuma uzbrucējs devies projām, bet cietušais par notikušo ziņojis policijai. Drīzumā kārtības sargiem izdevies noskaidrot laupītāja atrašanās vietu un viņu aizturēt.

Aizturēšanas laikā aizdomās turētais atteicies izpildīt policijas prasību padoties un atklājis uguni no viņa rīcībā esošās gāzes pistoles. Lai savaldītu likumpārkāpēju, policijas darbiniekiem nācies atklāt pretuguni. No katras puses izdarīts pa vienam šāvienam, pēc kā uzbrucējs padevies.

Cilvēki šajā incidentā nav cietuši.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176.panta - par laupīšanu - un 269.panta 1.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanu.

Tā kā policijas darbiniekiem radās aizdomas par uzbrucēja psihisko veselību, aizturētais nodots mediķu aprūpē, tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Saistībā ar dienesta ieroča pielietošanu policijā tiks veikta pārbaude.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.