Lems par atbalsta sniegšanu Garkalnes avārijā cietušajiem

© F64

Sākotnējā informācija liecinot, ka nav tikuši pieļauti pārkāpumi riteņbraucēju treniņu organizēšanā uz Vidzemes šosejas, kur vakar notika satiksmes negadījums un cieta aptuveni 10 bērni.

Kā telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna, pašvaldība izvērtē vai ir pieļauti kādi pārkāpumi no skolas puses, taču sākotnējā informācija liecinot, ka pārkāpumu nav.

Viņa uzsvēra, ka gala slēdzienu par to, vai pārkāpumi tika pieļauti, dos policija un Izglītības kvalitātes valsts dienests.

Vīksna informēja, ka pašvaldība lems par atbalsta sniegšanu cietušajiem. Jau no šodienas, visiem negadījumā iesaistītajiem būšot pieejama psihologa palīdzība un tiks sniegts finansiāls atbalsts inventāra atjaunošanai.

Pašvaldības pārstāve uzsvēra, ka tiks darīts viss iespējamais, lai cietušie puiši un treneris atgūtos.

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, Kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.