Vissmagāk cietušā riteņbraucēja stāvoklis smags, bet dzīvībai briesmas nedraud

Bērnu slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs © f64

Pirmdien Garkalnē cietušā jaunā riteņbraucēja veselības stāvoklis joprojām ir smags un viņš atrodas reanimācijā, bet jaunieša dzīvībai briesmas nedraud, šorīt LTV pastāstīja Bērnu slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs (attēlā).

 

Zēnam ir bijusi ilgstoša operācija un pašlaik viņš atgūstas reanimācijā. Zēnam vēl ir vajadzīgs atbalsts, bet viņš mostas, jaunieša veselības stāvokli raksturoja Grīnbergs.

Tikmēr sociālajos tīklos ir izteikts aicinājums palīdzēt un nodot asinis ar īpaši atzīmi, ka tās domātas Dmitrijam Ivanovam.

Vēl divi jaunie sportisti pašlaik turpina ārstēšanos bērnu slimnīcas nodaļās, bet vēl divi ir atlaisti mājās, pastāstīja Grīnbergs.

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis pieļāva, ka negadījumu izraisījušais kravas automašīnas vadītājs vakar Garkalnē varētu būt pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, kas konkrētajā ceļa posmā ir noteikts 70 kilometri stundā.

Krapsis stāstīja, ka smagās automašīnas vadītājs Garkalnē, iespējams, ir vēlējies veikt apdzīšanas manevru riteņbraucēju kolonnai.

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, Kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais