Valmierā degusi veca rūpnīcas ēka

© F64

Vakar Valmierā degusi vecā siera rūpnīcas ēka, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

 

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēmuši plkst.13.29. Degušas neapsaimniekotas ēkas jumta konstrukcijas 150 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cilvēki nav cietuši.

Vēl vakar dzēsti vairāki rudens atnākšanai raksturīgi ugunsgrēki - četrreiz dūmvados aizdegušies sodrēji, vairākkārt degušas dārza mājiņas, apkures katlu telpas, kā arī neapsaimniekotas mājas, kurās ar dažādiem nedrošiem paņēmieniem mēģinājuši sasildīties bezpajumtnieki.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki kopumā izbraukuši uz 53 izsaukumiem - dzēsti 30 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši. Neviens cilvēks ugunsnelaimēs nav cietis.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais