IKVD pārbaudīs vai notriekto bērnu drošību varēja nodrošināt labāk

© Valsts policija

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) atbilstoši kompetencei veiks pārbaudi Rīgas Riteņbraukšanas skolā, lai noskaidrotu, vai bija veiktas visas nepieciešamās darbības, lai garantētu bērnu drošību.

Kā aģentūra LETA uzzināja IKVD, dienests sazinājies ar Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktoru un lūdzis iesniegt ar konkrētās sporta nodarbības organizēšanu un norisi saistīto dokumentāciju. Pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas IKVD veiks minētās pārbaudes.

IKVD atgādina, ka katras izglītības iestādes un pedagoga pienākums ir nodrošināt Izglītības likumā noteiktās izglītojamā tiesības uz dzīvībai un veselībai drošiem apstākļiem izglītības iestādes organizētajos pasākumos, tostarp sporta nodarbībās. Turklāt pirms sporta nodarbības par tās norisi atbildīgajai personai ir pienākums izvērtēt iespējamos riskus un laikus tos novērst, kā arī atturēties no tādu sporta nodarbību organizēšanas, kas varētu apdraudēt izglītojamo veselību un drošību.

IKVD izsaka dziļu nožēlu par šodien Garkalnes novadā notikušo smago avāriju, kurā cietuši Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņi, un ļoti cer uz visu bērnu pilnīgu izveseļošanos.

Jau ziņots, ka šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna ieskrēja vieglajā automašīnā, kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais