LRA atraduši veidu kā ietaupīt 5 miljonus eiro

© Scanpix

Vairāki Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti rosina ietaupīt 4,9 miljonus eiro, likvidējot Iekšējās drošības biroju un atsakoties no vairākiem Pārresoru koordinācijas centra (PKC) uzdevumiem

LRA deputāti rosina ietaupīt teju 5 miljonus eiro, likvidējot PKC un Iekšējās drošības biroju
Rīga, 26.okt., LETA. Vairāki Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti rosina ietaupīt 4,9 miljonus eiro, likvidējot Iekšējās drošības biroju un atsakoties no vairākiem Pārresoru koordinācijas centra (PKC) uzdevumiem.

No LRA sagatavoto grozījumu Attīstības plānošanas sistēmas likumā anotācijas izriet, ka politiskā spēka mērķis ir arī PKC likvidēšana.

LRA piedāvātās izmaiņas paredz atteikties no vairākām PKC funkcijām, tostarp nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu izstrādāšanas un to īstenošanas koordinēšanas. Tāpat paredzēts izslēgt no likuma normu, ka PKC organizē un īsteno nozaru politiku savstarpējo koordināciju un pārresorisko uzraudzību.

PKC nolikumā, kuru apstiprinājis Ministru kabinets, gan norādīts, ka iestāde veic arī Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā un citos normatīvajos aktos, tostarp minētajā nolikumā, noteiktās funkcijas.

LRA norāda, ka PKC neveic uzdevumus akūto pārresoru problēmu risināšanā un, lai samazinātu valsts administratīvo struktūru un ieekonomētu nodokļu maksātāju naudu, kā arī stiprinātu citas valsts pārvaldes institūcijas, PKC ir likvidējams. Tādējādi politiskais spēks cer ieekonomēt 888 629 eiro, kurus novirzīt citām vajadzībām.

Savukārt ar likumprojektu "Par Iekšējās drošības biroja likuma atcelšanu" LRA plāno ieekonomēt 4 057 547 eiro, jo biroja funkcijas varot pildīt pašreizējās tiesībsargājošās iestādes ar mazākām izmaksām.

Svarīgākais