Aizturēti zagļi, kuri sabojājuši auto

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija informē, ka brīvdienās par zādzību no automašīnas un automašīnas bojāšanu aizturēti divi vīrieši.

Vakar agri no rīta Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Dzirciema ielu, kur apzagta kāda automašīna. Ierodoties notikuma vietā, policisti no aculieciniekiem noskaidroja, ka jaunietis pienācis pie automašīnas, izsitis bagāžas nodalījuma stiklu, ielīdis automašīnā un nozadzis tur atstātās somas. Pēcāk jaunietis ar nozagtajām mantām aizbēdzis no notikuma vietas.

Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki apsekoja tuvāko apkārtni un pamanīja aprakstam līdzīgu jaunieti ar somām. Viņš, ieraugot likumsargus, turpināja bēgšanu, taču tā bija nesekmīga un policisti turpat aizturēja 1997. gadā dzimušo ļaundari.

Policisti atguva nozagtās mantas un tuvākajā laikā tās tiks atdotas likumīgajam īpašniekam, bet pret aizturēto, kurš arī iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām, ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot transportlīdzeklī.

Tāpat pagājušo sestdien, 24. oktobrī Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Imantas ielu, kur aculiecinieks redzējis, ka jaunietis kādai automašīnai izsit stiklu un ielien automašīnā. Taču laikā, kad policisti tuvojās notikuma vietai, ļaundaris izlēcis no automašīnas un sācis bēgt. Arī šoreiz bēgšana bija nesekmīga un policisti viņu turpat aizturēja.

Pret 1974. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām, ir uzsākts kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.