Zināmas sīkākas detaļas par avāriju Garkalnē

© Valsts policija

Šodien Garkalnē notikušajā ceļu satiksmes negadījumā iesaistītais kravas auto "Scania" no aizmugures strauji pietuvojies velosipēdistu grupu pavadošajam automobilim "Opel Vectra", aiz kura aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns. Sadursmes brīdī zēns iespiests starp abām automašīnām, aģentūrai LETA pastāstīja negadījumā iesaistītā "Opel" vadītājs.

Kā novēroja LETA, pāris stundas pēc negadījuma notikuma vietā grāvī joprojām atradās vieglā automašīna "Opel Vectra", bet pirmajā joslā stāvēja Polijā reģistrēts kravas automobilis "Scania" ar piekabi, aiz kuras redzamas bremzēšanas pēdas. Vieglajam automobilim bija stipri sadauzīta aizmugurējā daļa, bet kravas automašīnai bija sasists priekšējais vējstikls un plastmasas daļas. Zem kravas auto bija redzams arī sarkans velosipēds un asinis.

Notikuma vietā bija izveidojies dažus simtu metru garš sastrēgums. Avārijas vietā bija redzamas četras Valsts policijas automašīnas, kā arī abi negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi.

Grāvī iestumtā "Opel" vadītājs aģentūrai LETA pastāstīja, ka velosipēdistu treniņa laikā braucis pa Vidzemes šosejas pirmo joslu virzienā no Rīgas, pavadot jaunos velosipēdistus. Vienam no bērniem gājis grūtāk, tāpēc viņam atļauts braukt vieglā auto aizvējā.

Aptuveni puskilometru aiz regulējamās gājēju pārejas, pie kuras ir ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā, vieglā automobiļa šoferis atpakaļskata spogulī pamanījis, ka strauji tuvojas kravas automašīna. Kravas auto taranējis vieglā automobiļa aizvējā braucošo 12 gadus veco zēnu, kā arī ietriecies vieglajā auto, uzstumjot to vismaz diviem priekšā braucošajiem riteņbraucējiem. Rezultātā vieglais auto iesviests grāvī.

Kā ziņots, šodien uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes noticis smags ceļu satiksmes negadījums - kravas automašīnai saduroties ar vieglo auto, tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola. Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus.

 

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais