Mārupē novārdzinātos 33 Jorkšīras terjerus izsolīs publiski

© MansDraugs.lv

Mārupē nehigiēniskos apstākļos turētie suņi - Jorkšīras terjeri, ko Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pēc iedzīvotāju sūdzībām bija izņēmis no īpašnieka, patlaban pārvietoti no dzīvnieku patversmes "Mežvairogi" uz Nodrošinājuma valsts aģentūru un drīzumā tiks izsolīti, aģentūru LETA informēja pārstāve Ilze Joffe.

PVD, veicot pārbaudi kādā privātmājā Mārupē, oktobra vidū konstatēja, ka tur lielā šaurībā, nehigiēniskos apstākļos tiek turēti Jorkšīras terjeri - kopumā 41 suns. Tā kā dzīvnieku īpašnieks par dzīvniekiem nespēja rūpēties, PVD suņus izņēma un nogādāja dzīvnieku patversmei.

Kā norādīja Ilze Meistere, kritiskā veselības stāvokļa dēļ viens no izņemtajiem dzīvniekiem nobeidzies, bet septiņus veterinārārstam nācās iemidzināt.

"Šodien 33 terjerus nodevām Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Savukārt aģentūra 15 sunīšus nodeva Juglas dzīvnieku patversmē, desmit - Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta mazo dzīvnieku patversmei, bet astoņi sunīši palikuši dzīvnieku patversmē," sacīja Meistere.

Nodrošinājuma valsts aģentūra šajās dienās pieaicinās ekspertu, kurš novērtēs dzīvniekus un pēc tam organizēs to izsoli. Pirmtiesības iegādāties dzīvniekus būs patversmēm, kurās tie izmitināti, norādīja PVD pārstāve.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais