Garkalnē automašīna ietriekusies ap desmit jauno velosipēdistu grupā

© Valsts policija

Twitter lietotāji ziņo, ka netālu no Garkalnes notikusi smaga avārija, kurā iesaistīts kravas auto, riteņbraucēji un vieglais auto.

Šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai saduroties ar vieglo automašīnu "Volkswagen", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna "DAF" ieskrēja automašīnā "Volkswagen", kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka "Volkswagen" bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Kā aģentūrai LETA norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, notikuma vietā strādāja piecas mediķu brigādes un pagaidām ir zināms par 11 cietušajiem. Pagaidām sīkākas informācijas par cietušo stāvokli nav.

Izsaukumu NMPD saņēmis plkst.11.16.

Pagaidām noskaidrojies, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Satiksme notikuma vietā ir ierobežota, taču transporta kustība brīvi rit pa vienu no joslām.

Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis aģentūru LETA informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā. Cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis ir ļoti kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais