Šokējoši: Bērnus no laukiem vervē prostitūcijai Rīgā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64

Šī rīta LNT raidījumā "900 sekundes" nevalstiskās organizācijas «Marta» vadītāja Iluta Lāce norādīja, ka sievietes un bērni Latvijā tiek vervēti, lai tālāk citās valstīs viņi tiktu izmantoti prostitūcijā, vai slēgtu fiktīvās laulības.

Nevalstiksā organizācija veikusi pētījumu, kurā uzradīts tas, ka ļoti bieži seksuālās ekspluatācijas vervēšanai tiek izmantots internets. Iluta Lāce norāda, ka ir grūti pateikt, cik daudz cilvēku šādā veidā savervēti. 

Tāpat organizācijas "Marta" pārstāve informēja, ka arī Latvijā pastāv iekšējā cilvēku tirdzniecība, kā rezultātā, piemēram, bērni no lauku pilsētām tiek vervēti prostitūcijai Rīgā. Bērni nāk no dažādām ģimenēm, viņiem var būt dažādas ievainojamības, piemēram, ekonomiskā, psiholoģiskā. Uzrodas vervētāji, kas pret dažādiem labumiem iemāna bērnus dažādos seksuālās ekspluatācijas tīklos un vēlāk padara viņus arī atkarīgus no narkotikām.

Iluta Lāce arī norāda, ka vervētāji ļoti labi jūt katra cilvēka vājās vietas, līdz ar to spēj solīt to, ko iepriekš iespējams šis cilvēks nav saņēmis. 

Nevalstiskās organizācijas vadītāja arī informē, ka tiek turpināts darbs, lai šādi gadījumi būtu arvien mazāk. Tiek meklēti risinājumi, kā ar šo problēmu cīnīties turpmāk.