Aicina izvēlēties laikapstākļiem piemērotu braukšanas ātrumu

© F64

Ceļu kaisīšana starpsezonā nenotiek, tāpēc autovadītājiem, lai izvairītos no negadījumiem aukstākā laikā, jāizvēlas laikapstākļiem piemērots braukšanas ātrums un maniere, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Tāpat kā gada sākumā, arī šajā ziemas sezonā LVC nodrošināšot preventīvo autoceļu kaisīšanu ziemas periodā. Tā tiks uzsākta, iestājoties noturīgi zemajai gaisa temperatūrai.

LVC uzsver, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ziemas iestāšanos un ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz pēc iespējas ātrāku braukšanas apstākļu uzlabošanu, tāpēc esot jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Tāpat uzņēmumā skaidro, ka par drošības situāciju uz autoceļiem atbild visi iesaistītie - gan būvnieki, gan uzturētāji, gan autovadītāji, gājēji un citi ceļa lietotāji.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem LVC pa diennakts tālruni 80005555, kā arī "LVC Twitter" un "Facebook" kontos.