Laika prognoze: Ieskaties, kāds laiks gaidāms nedēļas sākumā

© F64

Sinoptiķi nedēļas sākumu prognozē mākoņainu ar īslaicīgu lietu, taču sausais un saulainais laiks atgriezīsies nedēļas vidū.

Naktī uz primdienu debesis saglabāsies mākoņainas un brīžiem līs. Vietām iespējams spēcīgākas pērkona lietus un krusa. Pūtīs rietumu vējš, kurš brāzmās var sasniegt līdz 14 m/s, jūras piekrastē līdz 19 m/s. Gaisa temperatūra no +3 līdz +10 gradiem.

Pirmdien gaidāmas daļēji mākoņainas debesis, taču ar īslaicīgu lietu. Joprojām saglabāsies ziemeļrietumu vējš, kurš brāzmās var sasnegt līdz pat 19 m/s. Diena iesils līdz +12 gradiem.

Otrdienas naktī nokrišņi nav gaidāmi un vēja spēks arī samazināsies, brāzmās sasniedzot 12 m/s. Minimālā gaisa temperatūra +1 līdz +5 grādi. Savukārt otrdien dienas laikā atkal daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus un diena iesils no +8 līdz +12 grādiem.

Naktī uz trešdienu mākoņi izklīdīs un nokrošņi nav gaidāmi. Var veidoties migla. Minimālā gaisa temperatūra -1 līdz -6 grādiem. Siltāka nakts Rīgas jūras līča piekrastē – līdz +5 grādiem.

Trešdien atgriezīsies saulains laiks un temperatūra pakāpsies līdz +6 grādiem

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)