Septembrī uz ceļiem lielākais ātruma pārkāpums - 185 kilometri stundā

© F64

Septembrī par ātruma pārkāpumiem noformēti 6387 protokoli un lielākais ātrums konstatēts uz Ventspils šosejas, kad automašīnas vadītājs braucis ar ātrumu 185 kilometri stundā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Iepriekšējā mēnesī lielākais ātruma pārkāpums fiksēts uz Ventspils šosejas virzienā uz Jūrmalu, kur "Porsche" šoferis braucis ar ātrumu 185 kilometri stundā. Minētajā vietā arī "Toyota" un "BMW" markas automašīnas traukušās ar attiecīgi 144 un 143 kilometriem stundā, lai gan atļautais ātrums tur ir līdz 90 kilometriem stundā.

Savukārt rekordu apdzīvotā vietā, kur atļautais ātrums ir līdz 50 kilometriem stundā, uzstādījis kāds BMW vadītājs, kurš braucis ar 129 kilometriem stundā.

Kopumā septembrī par ātruma pārkāpumiem sastādīti 6387 protokoli par kopējo summu 253 879 eiro. Protokoli sastādīti gan fiziskām, gan juridiskajām personām.

Pirmie jaunie stacionārie fotoradari darba režīmā sāka funkcionēt šogad 12.februārī. Jau martā radari fiksēja šogad lielāko atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu - 210 kilometri stundā. Šis ātruma pārkāpums tika fiksēts uz autoceļa Tīnūži-Koknese, autovadītājam braucot pie BMW stūres.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais