PATVERSME: Kāzinieki, jūsu izpriecas ir izmisums dzīvai radībai

© Ulubele

Balts balodis tiek uzskatīts par mīlestības un miera simbolu. Tāpēc nereti kāzinieki nolemj savās svinībās gaisā palaist baltu baložu pāri. Taču pēc šīs 5 minūšu “izklaides” kāzinieki nododas citām izdarībām, bet kas notiek ar putniem – īpaši galva nesāp.

Dzīvnieku patversmē “Ulubele” nesen nokļuvis viens šāds kāzinieku “izklaides” objekts. “Mums jauns iemītnieks... Atrasts Līču mežā mazs, balts balodītis. Kāzinieki, jūsu izpriecas = izmisums dzīvai radībai!!!” savā draugiem.lv lapā raksta patversme.

Arī šī ieraksta komentētāji nosoda šo kāzu tradīciju. Piemēram, Lolita Kamaldiņa raksta: “Vēl nesen redzēju, kā divi balti balodīši "ganījās" Jelgavā, Pasta salā. Diemžēl, to liktenis ir zināms. Toties dažiem priecīgi kutelīgs moments kāzās... Cena? Tāds sīkums - divas dzīvības. Maziņas tādas. Tādas neskaitās.”

Ingrīda Cirule: “Tas vispār ir drausmīgi stulbs un nežēlīgs paradums! Lai ģimenē valdītu miers, saticība un mīlestība, nav nepieciešams, ne dūjas gaisā palaist, ne slēdzenes saslēgt un atslēgas izmest, ne kāda cita līdzīga ieraža!”

Sarmīte Meijere: “Kad vienreiz cilvēku galvās ielīdīs doma, ka viņu laulības dzīve NAV atkarīga no CITIEM. (šajā gadījumā no nabaga balodīša).  Sava ,,laimīgā laulība,, jāveido PAŠIEM. Ar laimīgu ģimenes dzīvi balodīšiem nav NEKĀDA sakara.”

Svarīgākais