Jaunietes apceļo pierobežas izmirstošos ciemus

© Elīna Kursīte / Facebook

Antropoloģe un fotogrāfe Elīna Kursīte un publiciste Elīna Kolāte šovasar apceļoja Latvijas pierobežas ciemus. Dažos no tiem ir vien pāris iedzīvotāji. Meiteņu plāns ir fotogrāfijas un cilvēku stāstus iemūžināt grāmatā, kura iznāktu 2016. gada novembrī.

Projektam sekot līdz iespējams sociālā tīkla Facebook lapā ”Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi”, kur publicētas vairākas fotogrāfijas ar pierobežas ciema iedzīvotājiem un viņu apkārtējo vidi. 

Mājaslapā www.projektubanka.lv izveidots projekta apraksts, kurā lūgts ziedot grāmatas ”Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi” izdošanai 2016. gada novembrī. ”Gribam parādīt skaisto Latviju un tās neatkārtojamos pierobežas mazo ciemu iedzīvotājus arī citiem grāmatas formātā - pilnu ar stāstiem un bildēm,” teikts projekta pietiekumā.

Projektu iespējams atbalstīt šeit: https://projektubanka.lv/projects/latvijas-pierobezas-pedejie-mohikani

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais