Policija aizliedz “Maidana” izstādes sargiem sildīties

Brašie izstādes sargi © facebook/ekrānšāviņš

Darbu pie izstādes “Maidana cilvēki” apsargāšanas sākusi brālība “Dieva Suņi”, kuri jau iepriekš uzsvēruši, cik būtiski ir nosargāt šo izstādi no nelabvēļiem. Tomēr nelāgi sanācis ar brālības iecerēto ugunskuru pie kura bija plānots sildīt izstādes brīvprātīgo sargu nosalušās rokas.

“Jelgavas Pašvaldības policija aizliedz sargiem siltumam kurt uguni,” lakoniski savā facebook lapā ierakstījuši brālības pārstāvji. Tāpat viņi norāda - šo lēmumu pieņēmuši nevis policisti, kas norīkoti palīgos izstādes sargāšanā, bet gan Jelgavas pašvaldības policijas dežūrdaļa. Policisti, kas līdz ar “Dieva Suņiem” sargājot Maidana izstādi, brālības pārstāvjiem patīk un ir nodēvēti par “sakarīgiem čaļiem”.


Brālības pārstāvji arī publicējuši bildes no uzsāktās sargāšanas un kamēr vieni sociālo tīklu lietotāji pauž nožēlu par bezjēdzīgi sagatavoto kurināmo, kurš tā arī nevarēs palīdzēt sasildīt brašos izstādes sargus, tikmēr citi atklāj, ka jūtās lepni par brašajiem “Dieva Suņiem”, kuri turējuši savu solījumu un devušies apsargāt izstādi.

Svarīgākais