Beigsies ieilgušais beznokrišņu periods

© F64

Latvijai no rietumiem pietuvojas plašs ciklons, tāpēc beigsies ieilgušais sausuma periods, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jau naktī uz piektdienu, 23.oktobri, un arī rīt teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus un pūtīs brāzmains vējš.

Sestdien uz vakarpusi nokrišņi mitēsies, un arī svētdiena paies bez ievērojamiem nokrišņiem, kā arī pierims vējš. Tomēr naktī uz pirmdienu, 26.oktobri, gaidāma nākamā nokrišņu zona, kā arī no jauna pastiprināsies vējš. Nākamnedēļ daudzviet būs lietus, iespējams arī slapjš sniegs. Meteorologi gan prognozē, ka nokrišņu intensitāte nebūs liela.

Saistībā ar apmākušos laiku nav gaidāmas būtiskas gaisa temperatūras izmaiņas - naktīs tā būs ap plus 3, plus 10 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs plus 8, plus 12 grādu robežās. Nākamās nedēļas otrajā pusē mākoņu daudzums atkal samazināsies, mitēsies arī nokrišņi un pierims vējš. Pakāpeniski kļūs vēsāks - nedēļas beigās, debesīm skaidrojoties, naktī termometra stabiņš daudzviet noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais