BRĪDINĀJUMS: Latvijā turpina "uzdarboties" neesošu dzīvokļu izīrētāji

© facebook.com

Kārtējo reizi sociālajā tīklā facebook ievietots ieraksts, kurā līdzcilvēki tiek aicināti uzmanīties no personām, kuri izīrē it kā labi izremontētus un jaunus dzīvokļus, tomēr jau vairākas reizes atklājies, ka šādu dzīvokļu nemaz nav, vai tajos jau dzīvo kāds cits.

Šoreiz ar savu pieredzi sociālajā tīklā facebook dalījusies kāda sieviete, kura norāda, ka viņai paveicies, un viņa nav "iekritusi" krāpnieku lamatās. 

Sieviete raksta: "Ar savu ģimenīti meklējam sev jaunas mājas. Pētam sludinājumus, pieņemam zvanus. Un lūk, zvans piektdien ar piedāvājumu īrēt 2 istabu dzīvokli Lielvārdē, Raiņa ielā. Komunālie kā jau visur un rokas nauda, protams, tāpat, plus mīnus kāds eiro. Sarunājam, man atsūta bildes uz e-pastu, lai varam ievērtēt. Dzīvoklītis ir tīrs, smuks, ar visām ērtībām. Ko laimei vēl vairāk vajag? Nosūtu datus līguma sagatavošanai un sarunājam tikties pirmdien.Izīrētājs ir no Ventspils. Brīvdienās seko zvans, ka pirmdien līdz plkst. 10.00 man viņa kontā jāieskaita drošības nauda 100 eiro. Viņš dodas pie jurista, paņem līgumu un mēro ceļu uz Lielvārdi.Bet še tev nu bija, uz jautājumu vai varētu atsūtīt kādu dzīvokļa dokumenta fotogrāfiju, atbilde ir, ka ar šodienas tehnoloģijām viņš ir uz "Jūs". "

Sievieti mākušas šaubas, vai vajadzētu šādu summu pārskaitīt uz svešinieka kontu, neredzot ne dzīvokli, ne reālos dokumentus. Nepārskaitot naudu sieviete devusies izbraukumā pa Lielvārdi, kur arī atradusi māju, kur it kā atrodas dzīvoklis, taču pie mājas numura klāt burts A. Viņa piezvanījusi pie durvīm un tās atvērtas.

Sieviete norāda, ka cilvēkiem biežāk jāstāsta par šādiem gadījumiem, lai nevienam nenāktos šķirties gan no naudas līdzekļiem, gan laika, domājot par īstenībā jau izīrētiem dzīvokļiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais