Ļaudis ceļ trauksmi par pirmslaulību apmācību ideju

© scanpix

Pēc vakardien izskanējušās informācijas par iespējamām pirmslaulību apmācībām personām, kuras vēlas reģistrēt laulību dzimtsarakstu nodaļā, kuras rosinājis tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, sociālajā tīklā twitter sākušās asas diskusijas par šo jautājumu.

Daļa sociālo tīklu lietotāji vērsušies pie ieceres kritizēšanas, sakot, ka šādi kursi ir bezjēdzīgi, nesaprotami un nevajadzīgi. Šī argumentācija tiek pamatota ar faktu, ka divi pieauguši ļaudis laulības noslēgšanas brīdī ir pietiekami kompetenti, lai varētu iztikt bez dažādām sadzīviskām pamācībām par kurām būtu jāizglītojas jau skolas vecumā.

Programmas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību ģimenei kā pamatvērtībai un veicināt atbalstu uzskatam, ka ģimenei jābūt balstītai laulībā,  tomēr daļai twitter lietotāju šķiet, ka šie kursi varētu novest pie tieši pretēja rezultāta. Tāpat pirmslaulību kursu kritizētāji ķērušies klāt arī dažādu joku radīšanai, ironizējot kādus gan padomus varētu sniegt šie kursi un radot mirkļa birku „RasnačGlāb”.

Tomēr šim viedoklim atrodas arī opozicionāri, kuri pirmslaulību kursu idejas kritizētāju aktivitātes nodēvējuši par „liberāļu ņirgām”, uzsverot, ka šajā idejā nav nekā tik smieklīga un nesaprotama.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais