Četrgadīgam mazulītim ļoti nepieciešama līdzcilvēku iejūtība...

© scanpix

Leons nāca pasaulē 29. grūtniecības nedēļā un netika dotas lielas cerības, ka puisēns izdzīvos. Ārstu pēkšņais lēmums veikt ķeizargriezienu tik agrā grūtniecības stadijā bija trieciens visai ģimenei. Tas bija sākums Leona Ralfa cīņai par savu dzīvību.

Pēc 2,5 mēnešu uzturēšanās slimnīcā, Leons Ralfs kopā ar māmiņu tika izrakstīts mājās. Par ziedotāju un ģimenes līdzekļiem zēnam tika nodrošināta nepieciešamā terapija un dažādu speciālistu regulāras vizītes, kas palīdzēja Leonam laicīgi sasniegt vecumam atbilstošu attīstību.

 Leonam ir 4 gadi un šobrīd svarīgi uzlabot zēna kustību iespējas un kvalitāti. Leons bieži krīt, kaut kur ieskrien, patstāvīgi var noiet vien pārsimts metrus, jo ātri piekūst un sāk sāpēt kājas. Daudzas lietas zēnam sagādā grūtības, Leons sāk apzināties, ka ir savādāks nekā citi bērni. Bet par spīti visam, viņš ir ļoti patstāvīgs un neatkarīgs, dara visu, kas bērnam viņa vecumā jādara, sanāk lēnāk un iet grūtāk, bet izdara.

Leona apņēmība, pozitīvā attieksme un cīņas spars kalpo par paraugu visiem. Prieku zēnam sagādā peldēšana, zirgi, riteņbraukšana. Viņš lec un skrien, kā nu māk.

Lai palielinātu muskuļu spēku, kustību apjomu, uzlabotu līdzsvaru un novērstu stājas pasliktināšanos, Leonam ir nepieciešams veikt ortopēdisku operāciju. Leona vecāki dēlam vēlas šo operāciju veikt Minhenes ortopēdiskajā klīnikā.

Minhenes ortopēdiskā klīnika ar šādiem bērniem strādā jau vairākus gadu desmitus. Latvijā šādu operāciju piedāvā veikt vairākas reizes un vairāku gadu garumā ar ilgu un smagu atveseļošanos pēc katras operācijas, kā arī tiek dotas mazas izredzes, ka operācijas nevajadzēs atkārtot. Tas ietekmē ne tikai bērna turpmāko dzīves kvalitāti, bet arī vecāku darba iespējas ilgstošā laika periodā. Minhenes klīnikā šo pašu operāciju veic citām metodēm, kā rezultātā visu izdara vienas operācijas laikā, atveseļošanās periods ir daudz vieglāks un īsāks. Un Leona gadījumā ir maza iespēja, ka operāciju vajadzēs atkārtot.

Operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā maksā 15 287eiro. Ģimene lūdz ziedotāju atbalstu 11 287 eiro. Pēc operācijas Leonam būtiski uzlabosies kustību apjoms, novērsīs stājas pasliktināšanos, uzlabosies līdzsvars, viņam būs vieglāk noiet tālākus gabalus, bez citu palīdzības. Leons spēs nostāties uz pilnas pēdas (nestaigāt uz pirkstgaliem), spēs līdzvērtīgi augt un attīstīties ar saviem vienaudžiem.

Palīdzēsim Leonam Ralfam!

Svarīgākais