Naktī Jelgavā evakuēti 18 cilvēki

© F64

Šonakt ap plkst.1 Jelgavā, Kārļa ielā, aizdedzies kāds koka daudzdzīvokļu nams, no kura evakuēti 18 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ēkai degusi ārsiena 10 kvadrātmetru platībā. Lai arī aizdegšanās iemesli vēl nav noskaidroti, tiek pieļauts, ka varētu būt notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Savukārt vakar vakarā Madonā, Lazdonas ielā, deguši divi šķūnīši 14 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā apdegumus guvis un hospitalizēts kāds 60 gadus vecs vīrietis, kurš pirms glābēju ierašanās mēģinājis paša spēkiem apdzēst liesmas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Latvijā dzēsuši 19 ugunsgrēkus.

Savukārt 24 reizes glābēji devušies izsaukumos uz glābšanas darbiem. Piemēram, Rīgā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Pērnavas un Deglava ielu krustojumā no vienas automašīnas vraka atbrīvotu cietušo.

Latvijā

Šī gada 23. septembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) sāk uzrunāt tos cilvēkus (privātpersonas), kuriem saskaņā ar VID veikto datu analīzi ir būtiskas neatbilstības starp viņu oficiāli deklarētajiem ienākumiem un banku sniegto informāciju par viņu banku kontu apgrozījumu.

Svarīgākais