Latvijas amatpersonas algai neatbilstošie tēriņi liek uzdot jautājumus

© Scanpix

Žurnāls "Kas jauns" nesen rakstīja, ka sabiedrības dāmai Agnesei Zeltiņai mīļotais, diplomāts Rudolfs Brēmanis uzdāvinājis skaistu un dārgu rokassomiņu 3000 eiro vērtībā. Šis raksts vedinājis sociālo tīklu lietotājus uz jautājumiem par to, kā valsts ierēdnis ar savu algu spējis atļauties tik dārgu dāvanu.

Jautājumi radušies tādēļ, ka konkrētajā nozarē nodarbinātās amatpersonas Latvijā nemaz nesaņem tik pasakainu algu, lai šādas dāvanas varētu uzskatīt par normu. Piemēram, Ārlietu ministrijas mājaslapā, kur tiek publicēts amatpersonām izmaksātais atalgojums, redzams, ka žurnāla “Kas jauns” pieminētais pagaidu pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis mēnesī saņem 1681,99 eiro. Šo šķietamo neatbilstību pamanījuši arī sociālo tīklu lietotāji.

Tiek norādīts - ja vien R. Brēmanis somiņu nav nopircis no ielu tirgoņiem, viņš šādu dārgu luksusa preci nevar atļauties. Kamēr vieni sociālā tīkla facebook lietotāji norāda, ka varbūt R. Brēmanis sakrājis naudiņu, taupīgi dzīvojot vai paņēmis somiņu uz līzingu, tikmēr citi ironizē, ka droši vien R. Brēmanis algu saņem dārgu zīmolu somiņu formā.

Latvijā

Ņemot vērā ierobežotās iespējas pieprasīt papildu finansējumu nākamā gada budžetā ierastajām nozaru ministriju prioritātēm, labklājības ministrs Uldis Augulis cenšas pamatot, kāpēc pensiju un ģimenes pabalstu palielināšana ir saistīta ar valsts drošību.

Svarīgākais